Followers

Thursday, 26 February 2009

Kesian Anak mama


Malam tadi, masa aku nak tukar baju tidur kayla aku nampak ada luka di bahu kayla.punyalah aku terperanjat dan hairan apa benda ni apa dah jadi pada anak aku. Aku terus call nana budak tasaka yang jaga kayla tu . Aku tanya kat dia apa dah jadi dengan bahu kayla ni.. boleh dia jawab tak tau,dia kata kayla datang pagi pagi dah ada.
Aku hairan dan pelik dengan jawapan dia bagi kat aku padahal pagi tu aku yang mandikan kayla sebelum hantar pegi taska,luka tu tak ada pun.

Aku terus siapkan kayla pergi klinik...sampai klinik dr cakap luka ni macam melecur..tapi tak pasti samada kena air panas atau gigitan serangga.. sebab kulit kayla nampak melepuh..Kesian kayla aku tak dapat bayangkan kalau betul la kayla kena air panas..macam mana la keadaan dia masa dia kena tu..Ya allah tuhan je la yang tau perasaan aku .

Hati aku dah tak senang bila keadaan dah jadi macam ni..aku call along minta dia cek taska tu berdaftar atau tidak..Kalau taska ni tak berdaftar aku akan keluarkan kayla dari taska tu..sebelum perkara buruk lain yang jadi...bingung aku di buatnya ambik orang gaji buat perangai pulak ikut jantan...letak rumah orang kang lain pulak halnya ..asyik nak cuti...je.. apa aku nak buat nih...

Monday, 23 February 2009

Family Dinner


Lobster Fried Butter
Crab With Chili


Sharkfin Soup
Butter Prawn

Dah lama tak dapat berkumpul satu family.. semalam ayah belanja dinner kat restoran Asam batu, Batu Laut Banting.. yum yum yum... dah lama tak makan sedap sedap macam ni... terima kasih ayah..

Friday, 20 February 2009

My Father , My Hero

Mom & Dad I love you so much
I, Dad & my brother

Dad, you are my hero
you guard me everyday of my life
you are always there for me
whenever i need to talk or need to be cheered up.
You thought me how to take care of my self and to be thankful for who i am
instead of who i want to be

You taught me how to make life fun in what ever we do
you take me past the hardest things in life so that i don't have to struggle,
I love you dad.

Everything about you makes me happy
each day of my life
I thank God that i belong to you and only you!

Thank you for everyday of my life
that you help me get through
if i didn't have you
my life would be miserable

Thank you for everything you taught me
but most of all
Thank you for inspiring me to live my life the very best
I can..

Department Lunch at Residence Hotel


aku dengan kak jun sempat bergambar

sorry picture blur sikit....yumyum makan time



Mdm Azwani & Mdm Junita ni je la lecturer perempuan kat department aku

Sambil makan kami dihiburkan dgn liveband

Walau pun minggu ni sibuk dgn Audit ISO..department aku sempat lagi buat department lunch..
Thank you En Azhar coz belanja kami makan ..semoga En Azhar di murahkan rezeki dan sihat selalu..

Sunday, 15 February 2009

Friends Forever

Mes amies

Friends forever
Friends till the end
I love you
And our friendship will never end

I'll be by your side
When times get rough
I'll be there for you
When you've had enough

I know this world is cold
but you will be safe with me
for you are my best friend
And i'll never let our friendship end
I'm so glad that i have found you
I thought my world was coming to an end
But then you came around
And now we are best friends.

Valentine Friend


Valentine’s Day is all about

Special feelings warm and fond,

And friend, I knew right from the start

We had a very special bond.
Our time together is a gift;

You’re interesting and warm and fun!

And when I need to talk and share,I think of you, friend;

you’re the one.
We’re always true and real together.

We have no reason to pretend.

I’m thankful that you’re in my life,

My trusted, cherished Valentine friend

Thursday, 12 February 2009

Your Mother



Who should i give my love to?
my respect and my honor to
who should i pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next ? Your mother
and then your father
caused who used to hold you
and clean you and clothes you
Who used to feed you?
and always be with you when you were sick
stay up all night
holding you tight
That?s right no other
my mother

Who should i take good care of?
giving all my love
who should i think most of?
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next ? Your mother
and then your father
cause who used to hear you
before you could talk
Who used to hold you?
before you could walk
and when you fell who picked you up
clean your cut
no one but your mother
My mother

Who Should i say why close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
and Rasulullah
Comes your mother
Who next? your mother
Who next? your mother
and then your father
Cause who used to hug you
and buy you new clothes
calm your head
and blow your nose
and when you cry
Who wiped your tears?
knows your fears
who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother...

Wednesday, 11 February 2009

BAGAIMANA MENYAYANGI SESEORANG

hantaran

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda
meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan
gagalkerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia
dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa
dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk
mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya
anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda
terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk
anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban
untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk
menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi
cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk
mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan
jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak,
yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya
cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya
di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana
dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita
juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa
meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika
anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-
lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi
berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu
adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya
untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya,
nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan
hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup
seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya
bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak
anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir
hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa
anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah
bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya,
maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai
dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

Tuesday, 10 February 2009

.: CINTA SEJATI LANGIT DAN LAUT

WAV

Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka saling
menyukai di antara satu sama lain. Oleh sebab sangat sukanya laut
terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. Oleh sebab
sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna
laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-
kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. Setiap kali langit
mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak
menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-
merahan.

Suatu hari, datanglah awan. Melihat kecantikan si langit, awan terus
jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. Tetapi tentu
sahaja langit hanya setia mencintai laut. Setiap hari, langit hanya
mahu melihat laut sahaja. Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus
asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. Awan mengembangkan
dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah
di antara langit dan laut. Ia berusaha menghalangi pandangan langit
dan laut terhadap satu sama lain.

Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. Laut
mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu
pandangannya. Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. Lalu
datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan
laut. Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan
awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.

Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Lantas terpecah-
pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia
tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi
untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. Kerana rasa
terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap
langit, awan menangis sedih.

Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapat
dipisahkan. Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon
yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran.

Friday, 6 February 2009

Merci Beau Coup Mon Cheri

semalam aku diserang migrain ....tuhan je yang tahu betapa sakitnya kepala aku....sampai bila agaknya akan ku tanggung kesakitan sebegini.
`Merci Beau Coup Mon Cheri' .....setiap kali aku kena serangan migrain ni mon cheri tak pernah biarkan aku menahan sakit sorang-sorang.mon cheri akan selalu picitkan tapak kaki aku untuk melegakan rasa sakit.Tapi kesian mon cheri,malam tadi baru nak tido aku pula termuntah atas katil.aku tak sempat nak berlari ke toilet sebab kepala aku sakit macam nak pecah.. mon cheri la yang angkat aku g toilet... aku mandi dulu pastu aku tidor...

Merci beau coup mon cheri .. J'taime..

Thursday, 5 February 2009

Birthday Kayla 1 tahun

macam mana nak buka hadiah ni ?
mama..... Kayla dapat hadiah.... yeyeye
Ambik gambar dulu sebelum potong kek...comel tak kayla
kayla dengan uncle aiman nak potong kek la
Ini la kek hari jadi kayla ...yum yum ..sedapnya




Happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday mikayla sofea
happy birthday to you....

Tengok la aksi kayla tercengang cengang dia dengar kan kami sekeluarga nyanyikan lagu happy birthday kat dia...dia pelik kot first time celebrate bday dia...

Tuesday, 3 February 2009

Mon Amour


I've fallen in love with you

and i'll never let you go
I love you more than anyone

I just had to let you know

and if you ever wonder why

I don't know what i'll say

But i'll never stop loving you

each and everyday

My feelings for you will never change
Just know my feelings are true
Just remember one thing
I Love You

Saksikan rancangan Upin & Ipin Di Tv 9

Hai kawan kawan...sesiapa yang minat dengan kartun upin & ipin ni jangan lupa saksikan rancangan mereka pada hari ini jam 7.30 malam di tv9... betul betul betul.....

Sunday, 1 February 2009

My baby Mikayla Sofea

Koleksi gambar kayla dari 1 bulan hingga 11 bulan.sedar tak sedar kayla dah nak masuk 1 tahun.Sekejap je masa berlalu.Mama rasa tak puas jaga kayla masa baby.Mama sayang sangat dekat kayla..bila kayla dah besar nanti boleh la kayla tengok blog mama ni... kalau tahun lepas waktu ni mama dah di tahan kat hospital...nak lahir kan kayla..kayla pun dah tak sabar nak keluar... Mama masih ingat lagi pengalaman mengandung kan kayla,Tuhan saja yang tahu macam mana lasaknya anak mama masa tu..
Tanggal 2 Februari 2008 ,mama dah rasa sakit sangat nak lahir kan kayla. Pukul 9.00 pagi mama di bawa masuk ke bilik bersalin...satu jam dah berlalu kayla belum lahir lagi ..mama cuba lagi menahan sakit tapi kayla belum boleh keluar lagi....hari pun dah petang..papa pun dah semakin gelisah tengok keadaan mama..tiba tiba kayla diam tak bergerak gerak...masa tu mama dan papa hanya berserah kepada tuhan harap kayla dapat di selamatkan..tepat pukul 6.00 ptg Dr bagi tau mama tak boleh lahirkan kayla dalam keadaan normal memandang kayla dah lemah dalam perut mama,Mama ditolak masuk dalam bilik pembedahan ditemani papa.. 6.55 petang kayla selamat dilahirkan ....secara pembedahan syukur alhamdulillah kayla sihat dan berada dalam keadaan sempurna.


Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Kids Birthday

Lilypie Fifth Birthday tickers