Followers

Tuesday, 27 January 2009

Di Kayangan Kita

Mataku memandang
hatiku bergoncang
bibirku berbisik
menyebut namamu
dilangit terbentang
awan berirama
tertulis....ini cinta kita

Kain yang ku pakai
sulamnya sutera
bukannya basahan
hiasan diraja
seri wajah kita
menerangi senja
terlupa....malam dan siangnya

Jari jemariku
bertaut sepuluh
menyusunkan sembah
hati nuraniku
melafazkan rindu
kalam tak berubah

Bagai dikayangan
kita disatukan
dalam persandingan

Gelisah dikalbuku
sesaat tidak bertemu
ku bagaikan boneka
tak mampu tak berupaya

Mencipta gembira
mencipta gelora
bercintalah sepenuhnya(cinta sepenuhnya)
dikayangan indah kita (dikayangan kita)
sendiri (cinta.....dikayangan kita )

Saturday, 24 January 2009

Dato'Siti Nurhaliza

Dah lama exa minat kat siti nurhaliza nie...sejak dari zaman sekolah lagi.banyak juga lah koleksi album siti exa ada...dalam album terbaru ni lagu popular dia `Di kayangan kita'

Siti Nurhaliza Tarudin
11 januari 1979
bintang capricon
mula menyanyi dari tahun 1996-melalui pertandingan HMI
Makanan kegemaran ; Gulai tempoyak ayam & daging masak merah
Minuman kegemaran; air soya ,air bali,air suam
hobi; menyanyi,menari,membaca dan menonton vcd.

Artis Kesayangan

Lepas habis makan kitaorang masuk kat parkson grand... saje jer nak cuci-cuci mata..tapi takder apa pun yang exa berkenan.Exa keluar dari parkson dgn kak lin,kak Iez & kak wani..ingat nak balik,sebab time dah nak dekat pukul 2. Tapi kak aida masih lagi beratur kat kaunter nak buat bayaran.. Tunggu la sekejap kak iez ajak pegi keluarkan duit turun je nampak kedai jual cd & dvd exa singgah jap.Tiba tiba exa nampak gambar artis kesayangan exa dengan album terbarunya...wahhh ...berbunga rasa hati.
Tapi pada masa yang sama exa nak beli cd tu duit pula tak der frust betul rasanya..kak wani pula datang dari belakang dia kata kalau nak beli pinjam la duit dia...kata minat sangat ....exa pun pinjam la duit dia sebab dia tau exa minat gila dengan artis nie .. Thank you kak wani...nak tgk sape artis kesayangan exa ni..... tunggu..

Alamanda Putrajaya

Tengok kak lin berselera sungguh tak nampak orang belakang nih..

alah malu malu pula....


sempat juga la exa ambik gambar kat foodcourt ni...ini la wajah wajah kawan kawan exa yang dah kekenyangan kak wani & kak Iez senyum lebar dah kenyang



exa & kak aida baru habis makan


Tengahhari tadi exa n member 2 seangkatan keluar pegi lunch kat alamanda putrajaya.Konon-kononnya nak pegi beli barang barang keperluan dapur..tapi tak jadi pula. Nak dijadikan cerita exa ingat nak keluarkan duit kat Atm alamanda sebab mesin Atm kat mfi ni rosak.

Sampai je kat alamanda kitaorang jalan la cepat 2 sebab mengejar masa.Exa dengan kak iez cari mesin atm nak keluar kan duit,tiba je kat mesin Atm tu Ya allah punyalah ramai umat tengah beratur nak keluarkan duit.Kalau di tunggu mau 1/2 jam.Exa pun teruslah cancelkan niat exa nak beli barang dapur tu.Terus exa n kak iez cari kak lin ,kak aida & kak wani.. Dah pukul 1 ...Perut pun dah keroncong,kitaorang jalan pegi food court.











Friday, 23 January 2009

Hati Berbisik

Malam bertandang
hati berbisik mengenang
cerita derita yang daku pendam

Kata menguji
cuba untuk kusudahi
berulang airmata membasahi

Aku kini perlu berdiri
walau hakikatnya
pasti kan melukai

Aku ingin
semua rasai
kerna pengakhirnya hidup
ku sendiri

Oh tuhan kau berikan aku
segala kekuatan
meneruskan perjalanan.....

Wednesday, 21 January 2009

Bila kayla nak pandai jalan ni

Masamnya muka anak mama ni.. Bila la kayla nak pandai jalan..Baru belajar sikit dah penat.

Thank You.

Dah lama rasanya tak update blog exa ni... takde masa.Bila nak buat je ada je benda lain yang mengacau. Tercipta nya blog ni pun atas bantuan kawan kawan ... thank you kak iz,kak lin n kak syifa.. tapi blog exa mana boleh lawan dgn geng 2 exa ni .diaorang dah advance . Exa pun masih lagi dalam proses nak belajar.... apa apapun terima kasih banyak -banyak.

Thursday, 8 January 2009

Akhirnya...

akhirnya tercipta juga blog exa... Dah banyak hari exa cuba baru hari ni berjaya menghasilkan nya.
Kepada member2 tunggu kemunculan episod yang berikutnya..

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Kids Birthday

Lilypie Fifth Birthday tickers