Followers

Monday, 1 February 2010

Februari bulan berkasih sayang..

Bertahun sudah berlalu februari muncul kembali..dengan kehangatan semalam...tanpa ku sedari kupetik mawar merah kutulis sebuah puisi....ceh..ceh..ceh..menyanyi nyanyi sakan la pulak.
pejam celik pejam celik tup tup dah bulan februari...cepat betul masa berjalan sekarang..hanya manusia je yang masih tidur tak sedar sedar...lagi...( kenapa? tepuk dada tanya selera) :)

Kenapa aku kata bulan februari bulan berkasih sayang...aku tak tau la orang lain macam mana tapi bagi keluarga aku bulan februari banyak kenangan dan memori terindah yang telah berlaku...Alkisahnya pada 3.2.2007 telah termetrainya sebuah ikatan cinta suci antara aku n hubby..tahun ni dah nak masuk tahun ke 3..alhamdulillah...bermacam macam dugaan hehehe tapi itulah yang dikatakan lumrah kehidupan,mudah mudahan akan terus berkekalan hingga ke akhir nyawa.

Pada tahun 2008,hadiah yang paling bermakna dalam hidup aku n hubby aku.. boleh dikatakan hadiah perkahwinan kami , lahir la puteri kami Mikayla sofea selang sehari awal dari tarikh aku nikah dgn hubby aku...kalau ikut kan due date nak lahir kan dia lepas tarikh nikah kami..tapi dia tak sabar nak kuar masa tu ..memang nak bagi hadiah untuk kami .. :) haha tinggal berapa jam je lagi nak sambut ulang tahun kelahiran dia yang ke 2 tahun. Dah besar anak aku, tapi kesian kat dia sekarang tengah tak sihat ,demam batuk n selsema..mungkin demam nak besar.

Februari 2009 aku sambut ulang tahun perkahwinan n kelahiran anak aku bersama sama...ha kalau korang nak tau cerita nya pergila baca kat N3 feb 2009 ada cerita yang telah aku updatekan..karang aku cerita banyak banyak kali kang korang bosan pula benda yang sama nak di cerita berulang ulang . Memang kena lah andai ku katakan bulan februari ini bulan berkasih sayang..sebabnya memang akan belaku tiap tiap tahun perkara yang indah ini dalam hidup aku.

Tahun 2010..soalan cepu mas yang telah di soalkan kepada aku.....bila Kayla nak ada adik...ha ni yang tak tahan nak dengar ni n tak tau nak jawab macam mana? Soalnya bukan taknak bagi kayla adik,aku hanya merancang tuhan yang menentukan segalanya..wah jawapan yang paling selamat. Bolehkan aku jawab lagu tuh!!! Insyaallah usaha tangga kejayaan..Malaysia boleh. Maybe februari 2011 kan mana tau nak mencipta sejarah bulan cinta nih. ( hahaha poyos saja )

Eh macam da lari tajuk ja.sambung cerita,apa yang penting esok aku nak celebrate birthday baby aku..mesti dia seronok. Walau tak dapat buat besar besaran, kecil kecil pun jadi kan,Ye la tahun ni dia dah pandai tiup lilin potong kek.last year dia tak pandai lagi. ok ok stop kat sini, esok esok aku sambung cerita lagi kang habis semua idea aku tulis kat n3 nih. Harap harap esok kayla dah tak demam lagi..kalau demam memang hancurlah perancangan aku nak celebrate hari jadi dia.

2 comments:

  1. so....marilah kita berkasih syg....hehehe....beri komen pun tanda kasih syg jugak tau n smoga kayla dpt adik sempena bulan kasih syg ni :)

    ReplyDelete

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Kids Birthday

Lilypie Fifth Birthday tickers