Followers

Wednesday, 26 August 2009

Bila Ayah dah ke dapur !!!!

Hai semua....macam mana puasa ke tak hari nih...harap kawan kawan semua masih lagi berpuasa la..al-maklum lah orang perempuan ni kan special sikit....hehehe(faham faham sendiri lah ye). n3 hari ni ... `BILA AYAH DAH KE DAPUR' ini bukan cobaan tau betul betul kejadian.. ha exa nak cerita pasal ayah exa...

Macam ni bunyi ceritanya..nak dengar duduk duduk...dah menjadi kebiasaan setiap tahun anak anak mesti berbuka puasa di rumah ayah...sejak kami adik beradik dah berumahtangga ni lah arahan itu di keluarkan oleh ayah...jadi anak anak menantu ayah kena akur la dgn perintah ayah tu. Massage telefon berbunyi... dari ayah ..along,angah tolong datang umah ayah i will cook for u all today..bila dah dapat message macam ni tak boleh la bagi alasan tak boleh datang ...so lepas office hours exa ambik kayla kat taska dan terus ke rumah ayah...

Sampai rumah ayah tukar uniform dulu ..pastu baru la menyebokkan diri kat dapur tolong apa apa yang patut..dari kecik sampai besar tugas exa yang ayah selalu bagi kupas bawang basuh pinggan mesin cili..itula tugas utama yang tak dapat nak di elakkan..tapi bila dah besar panjang rasa bertuah kerana tak rugi duduk dapur dengan ayah...dapat juga curi ilmu masakan ayah..
Semalam ayah masakkan kami daging rusa masak blackpaper kari udang galah n cendawan campur tauhu jepun...nyum nyum nyum sedap tau... meh exa bg tengok gambar masakan ayah exa tu confirm sape tengok gambar ni lapar huhuhuh

inilah ayah kesayangan exa


begini lah rupa aksi udang galah masak kari....sedap kan...ni baru udang nak tengok daging rusa masak black paper....tapi gambar ni blur sikit lah...sebab time ambik gambar ni dah azan maghrib.....tak sabar nak makan....
huh tergugat iman korang kan....beginilah rupa masakan ayah exa untuk santapan isteri dan anak anaknya untuk berbuka petang semalam... ayah exa bukannya chef tau...ayah exa memang suka masak dan dia akan rasa puas bila masakan yang dimasak habis dimakan oleh isteri,anak n cucu..

Itulah kan bila orang lelaki dah duduk dapur masakan dia lagi vas dari masakan orang perempuan...pasni kawan kawan semua suruh la suami,bakal suami ,abang,adik kawan kawan semua belajar masak...mesti seronok...selalu sangat makan air tangan orang perempuan sesekali makan airtangan orang lelaki apasalahnya kan..sedap.

oklah exa stop kat sini dulu...tunggulah n3 seterusnya....bye ...

4 comments:

  1. memang mengancam faezah...akak yang tengok ni rasa lapar tiba2...samalah kita, ayah akak pun suka masak...

    ReplyDelete
  2. waa..bagusla ayah exa nie..penyayang dan rajin..bestnya kalu la ayah syima mcm nie :(
    tp ada hikmahnya..syima dpt asben yg rajin masak..hopefully suamiku mcm ayah exa ;)

    ReplyDelete
  3. caiyok la kak syima..beruntung dapat suami pandai masak ..boleh gilir gilir masak kan tak la kite je org perempuan kene masak sorg sorg :)

    ReplyDelete

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Kids Birthday

Lilypie Fifth Birthday tickers