Followers

Friday, 2 April 2010

Beg punya pasal !!!!

Bismillah

April 2010...bermula satu fenomena baru dalam kamus hidup aku...sebelum ni aku asyik dengar kabar kabar angin je..tetapi setelah tiba masanya ia menjadi satu realiti...suka atau tidak aku harus laluinya.

Hari pertama...aku rasa macam hendak pergi memulakan tugas di pejabat baru..punya lah aku risau..seawal pagi aku bangun,mandi dan solat subuh..jam di dinding baru pukul 7.05 minit. Kayla pun masih lena di buai mimpi..aku pun angkat kayla dengan beg 2 aku masuk dalam kereta. sepanjang perjalanan hantar kayla ke rumah pengasuh hati aku dup dap dup dap ..tak tau la pasal apa..aku layan kan saja perasaan aku tu..
Sampai rumah pengasuh seperti biasa makcik tu akan tunggu kayla datang dan bawa masuk terus kayla dalam rumah..tiba tiba makcik tu bersuara ..beg kayla mana? dengan confident nya aku pergi buka pintu belakang kereta kononnya nak ambik beg kayla...tiba tiba....ya allah beg tak bawa...aku separuh menjerit. Ini bukan april fool tau ini betul betul kejadian...jam kat tangan dah pukul 7.30 macam mana ni confirm la aku akan sampai lambat ni. cuak siot..

Dengan pantas aku start enjin kereta berdezup aku tekan minyak.Konon lah nak sampai office awal tapi jalan pula jem.Tension betul di buatnya.dalam hati mengomel sendiri macam mana boleh tertinggal beg kayla nih..habislah aku dah lah kat office baru ada big boss. betul betul aku buat keje gila nak kena patah balik ke rumah semata mata nak hantar beg kayla ..kalau dekat tak pe juga ..sedih pun ada time tu...hua hua hua.

Sampai rumah dah pukul 7.55 huhu...nak kena patah balik rumak pengasuh nak taknak punch card aku merah lah..Nak buat macam mana lagi memang dah tak sempat dah..terus aku nekad apa terjadi aku kena butakan mata n pekak kan telinga saja..buat tak tau..salah diri sendiri juga tak periksa beg seperti kebiasaan nya..

Pergi balik ke rumah pengasuh..terus aku pas je beg pada makcik tu..Tak sempat nak sembang sembang dah ..memang terlambat sungguh..gara-gara beg punya pasal. Bawa kereta macam orang nak pegi berperang ...hehe dengan bunyi ekzos kereta aku yang bising tu je buat telinga orang lain bingit. Akhirnya aku punch card pukul 8.15 pagi.(merah card aku)
Ku pandang kiri kanan sebelum melangkah ke office baru ..risau kalau -kalau terserempak dengan Tuan Hj..... Alhamdulillah selamat Tuan Hj pun belum sampai.

Tapi ..aku.tak nak benda benda macam ni terjadi lagi...tak sanggup ..sungguh buang masa diatas jalan raya sahaja. Bila aku dok pikir pikir balik apalah dah jadi kat aku yer..TAKUT KER LUPA....
HEHEHEHE :)

2 comments:

  1. la....sian. Nervous sgt tu....slmt mendpt boss baru :)

    ReplyDelete
  2. ye la kot kak ani...bukan nya nevvous tu ketar satu badan....hehe tapi bos baru pun tinggal berapa hari je lagi nak tinggalkan mfi...hehe:)

    ReplyDelete

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Kids Birthday

Lilypie Fifth Birthday tickers